Mama Ji's pop-up doet dim sum 101 - 7x7 Bay Area

2022-08-14 20:40:11 By : Mr. Hui Jue

Terwijl de traditionele dim sum in San Francisco voor altijd aanwezig is in de Avenues en Chinatown, begint onlangs een kleine oogst van nieuwe Chinese plekken die fysieke grenzen te doorbreken.MY China en Hakkasan zijn beide spraakmakende, grootse projecten die gepland zijn om in november in het centrum te openen, en we hebben het nieuwe Shanghai al in Castro, op slechts een steenworp afstand van de vijf weken oude Mama Ji's dim sum pop-up bij Queen Malika Cafe (4415 18th Street).Als je de weg niet weet in een dim sum-karretje, is het tijd voor een woordenschatles.Hier nu, een zakgids gebaseerd op een stortvloed aan noedelnuggets die gisteren bij Mama Ji's is geproefd.Har gao (garnalenknoedels): Delicaat, doorschijnend, licht plakkerig deegzakjes gevuld met garnalen.Char siew bao (barbecue-varkensbroodjes): Wonder Bread-fluffy broodrondes gevuld met zoet in blokjes gesneden geroosterd varkensvlees.Jiaozi (pan-aangebraden potstickers): Gemalen vlees of groenten in dun gerold, ongezuurd deeg dat aan één kant is geplooid om een ​​halvemaanvorm te vormen.Deze dumplings worden eerst gestoomd en daarna met een hete schroei in de pan klaargemaakt zodat één kant bruin en licht krokant is.Shumai (ronde varkensknoedel): Schattig en gekruld rond de rand, deze dumplings hebben ongezuurd deeg dat is geplooid rond een vulling van gemalen, gekruid varkensvlees.Shumai heeft normaal gesproken een kleurrijke garnering, die kan variëren van geraspte wortel tot gehakte lente-uitjes.Ham sui gok (gefrituurde dumplings van varkensvlees): Gefrituurd kleverig rijstmeeldeeg geeft deze dumplings een taffy-achtige kauwgom, gevuld met versnipperd varkensvlees dat op verschillende manieren is gekruid, afhankelijk van het restaurant.Lo mein: Gegooide noedels, vaak met groenten, soms ook met vlees.Lo mai gai: Een geurig lotusblad doordrenkt een berg kleefrijst en stukjes kip met een robuuste smaak die doet denken aan doordrenkte thee.Ji dui (sesamballetjes): Kleefrijstmeelgebakjes, hier gevuld met rode bonenpasta, zijn een verslavende zoete en stevige bite.Ze zijn meestal ongeveer zo groot als een pingpongbal.* Dit bericht is geschreven door de ogen van een niet-inheemse Chinese schrijver!Reacties van lezers met dim sum-tradities in hun familie worden zeer aangemoedigd.