Interpomp-neemt-richten-op-NA-hydraulica-markt | Rubbernieuws

2021-12-15 02:14:24 By : Ms. Sherry Liu

De Noord-Amerikaanse markt voor hydraulische slangen en fittingen mag dan overvol zijn, de Italiaanse Interpump Group SpA hoopt dat er ruimte is voor ten minste nog één concurrent.

Het bedrijf nam vorig jaar industrieveteraan Tim Carey aan als business development manager, en op de jaarlijkse conventie van NAHAD in Colorado Springs, Colorado, lanceerde hij de inspanningen van het bedrijf om hydraulische slangen en fittingen op de markt te verkopen onder het merk Interpump Hydraulic Connectors.

Carey en Steve Vonigas, een andere veteraan in de sector, zullen producten verkopen die zijn gemaakt door IMM Hydraulics SpA in de regio. IMM is een bedrijf van de Interpump Group, gevestigd in Italië, met twee slangenfabrieken en een fittingenfabriek in dat land, een derde slangenfabriek in Roemenië en een crimperfabriek in het Verenigd Koninkrijk.

Interpump kocht voor het eerst een aandeel van 60 procent in IMM in 2013 en kocht de rest in juni 2015. IMM boekte in 2014 een omzet van ongeveer $ 82 miljoen.

"We zijn een van de weinige fabrikanten ter wereld die onze eigen slangen en fittingen in onze eigen fabrieken vervaardigen", zegt Carey. "Ze zullen al onze slangen en al onze fittingen maken, dus het is een match-set."

Het moederbedrijf is een conglomeraat met een omzet in 2015 van bijna $ 1 miljard, met ongeveer de helft van zijn omzet in de waterstraalindustrie en de andere helft in hydrauliek en vloeistofkracht, met als meest prominente namen in de laatste zijn Wallvoil en Muncie Power Products . Het topproduct van Muncie Power zijn krachtafnemers, en het bedrijf verkoopt ook goederen als cilinderkleppen, pompen, motoren en andere hydraulische producten.

Maar Interpump Group miste hydraulische slangen en fittingen totdat het IMM kocht, en zelfs toen was het aanbod voornamelijk gericht op Europa.

Daar komt nu verandering in, aldus Carey. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf gewerkt aan alle productaanpassingen die nodig zijn om er een 'Amerikaans-vriendelijk merk' van te maken, zei hij, inclusief wijzigingen in de verpakking, specificaties en haspels.

Carey ging vorig jaar naar de fabrieken in Italië en sindsdien zijn er wekelijkse conference calls met het personeel van IMM om ervoor te zorgen dat de producten, de branding en het businessplan klaar waren voor gebruik. Tijdens NAHAD bemanden Carey en Vonigas een tafelopstelling tijdens het contactprogramma en ontmoetten ze ook individueel een aantal potentiële klanten.

De twee zullen gevestigd zijn in Muncie, Ind., en zullen profiteren van de middelen van Muncie Power Products als startbord voor haar Noord-Amerikaanse inspanningen.

Carey begon in 1995 met Aeroquip in de sector van hydraulische slangen en was 12 jaar bij het bedrijf, onder meer door de overname door Eaton Corp. Van daaruit trad hij in 2007 in dienst bij Manuli USA, een ander Italiaans bedrijf dat zijn Noord-Amerikaanse bedrijf van nul tot een substantiële speler op de markt worden. Hij werkte een jaar buiten de industrie voordat hij vorig jaar werd aangenomen bij Interpump.

Vonigas heeft 35 jaar ervaring in de branche. Hij werkte bij Aeroquip en een paar distributeurs, waaronder bijna 10 jaar bij Hydraquip.

"Ik ben de man van de fabriek en Steve is de man van de distributeur," zei Carey. "Hij begrijpt de behoeften van de distributeur en ik weet hoe ik met de fabriek moet omgaan."

En hoewel Interpump Hydraulic Connectors een nieuwe naam is in de regio, zei hij dat potentiële klanten de zekerheid zullen hebben dat het bedrijf 30 jaar betrouwbaar is.

"Interpump wil een wereldwijd bedrijf zijn en ze willen hun aanbod van vloeistofenergie wereldwijd voltooien, en slangen en fittingen zijn daar zeker een zeer belangrijk deel van", zei Carey. “Interpump is van plan om meer acquisities te doen in fluid power, met name bij slangen- en fittingbedrijven wereldwijd. Het is in de afgelopen vijf jaar in omvang verdubbeld en is van plan om op dat groeipad te blijven met meerdere acquisities per jaar, samen met organische groei.”

Carey en Vonigas zullen eerst proberen om distributeurs met wie ze relaties hebben op de markt te brengen. Het plan is om de distributeurs als eerste Interpump als een add-on-lijn te laten verkopen en hen uiteindelijk zover te krijgen dat ze van het merk het belangrijkste aanbod gaan maken.

Nu Parker Hannifin, Gates en Eaton nog steeds samengaan om meer dan de helft van het marktaandeel van hydraulische slangen en fittingen in Noord-Amerika in te nemen, zei Carey dat hij nog steeds gelooft dat Interpump vanaf het begin een omvangrijke onderneming kan opbouwen.

"Een van de dingen die we aanbieden is dat als je met een nieuw merk begint, je niet concurreert met vijf andere jongens in dezelfde markt die dit nieuwe merk hebben," zei hij. “We worden als moederbedrijf heel goed ondersteund door Interpump. Dit is geen greenfield dat ik alleen doe, waar ik mijn eigen team probeer in te huren om alles te doen. ”

Het bedrijf zal beginnen met het aanbieden van containerleveringen die rechtstreeks worden verzonden naar hydraulische distributeurs die grote hoeveelheden gebruiken, een aanpak die klanten een prijs- en efficiëntiewinst biedt. De verkoop zal in eerste instantie uitsluitend plaatsvinden via distributie, waarbij Interpump zich richt op distributeurs die momenteel $ 400.000 tot $ 500.000 per jaar in hydraulische slangen en fittingen kopen.

Hoewel de verkoop van containers de voorkeursmethode zal zijn, zei hij dat Interpump ook een oppervlakte van 27.000 vierkante meter heeft. magazijn in Muncie waar het producten begint op te slaan voor verkoop in Noord-Amerika.

"Onze doelen zijn belangrijk omdat we goed worden ondersteund en we deel uitmaken van een groter bedrijf dat zijn algemene vloeistofstroomactiviteiten hier in Noord-Amerika wil laten groeien", zei Carey.

En het moederbedrijf heeft geduld getoond, zei hij, omdat het begrijpt wat er moet gebeuren om zijn lijn goed voor te bereiden op de markt. "Toen we zeiden dat we deze dingen moesten doen om het goed voor de markt te hebben, zeiden ze: "Oké, vertel ons hoe lang dat duurt en breng het dan naar de markt." “

Rubber News wil van zijn lezers horen. Als u uw mening wilt geven over een verhaal of kwestie, e-mail dan uw brief naar redacteur Bruce Meyer op [email protected] .

Vul een geldig e-mailadres in.

Vul alstublieft uw e-mail adres in.

Selecteer ten minste één nieuwsbrief om u in te schrijven.

Op de hoogte blijven is gemakkelijk met Rubber News dat gratis in je inbox wordt bezorgd.

Abonneer u op Rubber News voor de beste berichtgeving en toonaangevende inzichten in de branche.

Bedrijven in de wereldwijde rubberproductindustrie van dienst zijn door nieuws, branche-inzichten, meningen en technische informatie te leveren.

2291 Riverfront Pkwy, Suite 1000 Cuyahoga Falls, OH 44221