Gazelle heeft weer een bakfiets, de Makki

2021-12-15 02:14:14 By : Ms. Alina Zhang

De e-bakfiets is ontwikkeld na uitgebreid consumentenonderzoek. Gazelle bracht tijd door bij verschillende gezinnen in Amsterdam en Eindhoven die al gebruik maken van een bakfiets. Productontwikkelaars fietsten langs kinderdagverblijven, scholen en winkelcentra. Zo kwamen ze erachter welke problemen ouders en kinderen tegenkomen met bestaande bakfietsen op de markt. En ook wat ze wel of niet belangrijk vinden op en op een bakfiets. De uitgebreide feedback maakte duidelijk dat gezinnen veiligheid, comfort, design en robuustheid waarderen. Dit zijn de uitgangspunten geworden voor de ontwikkeling van de Makki Load.

De Makki Load is met zijn strakke lijnen comfortabel in gebruik. De bestuurder zit recht op het zadel en neemt zo een comfortabele zithouding aan. Ook de verende voorvork draagt ​​bij aan een prettige rijervaring. Voor en na de rit staat de Makki Load op een robuuste dubbele poot. Het is dus niet nodig om de bakfiets vast te houden wanneer de kinderen in- en uitstappen om te voorkomen dat deze omvalt. Zodra de kinderen in de box zitten en de rit kan beginnen, kan de kickstand-standaard met een simpele voetbeweging worden verwijderd.

De Makki Load is uitgerust met de Bosch Performance Line motor met een koppel van 65 Nm. Hierdoor kan de bakfiets soepel over grachten en tegen viaducten bewegen, ook als de container beladen is met meerdere kinderen en dus een groter gewicht. Verder heeft de bakfiets een 400Wh accu, hydraulische schijfremmen, een onderhoudsarme riemaandrijving, een regenhoes en hoezen. De Makki Load heeft een adviesprijs van 4.799 euro.

Een speciale uitvoering is de Makki Load Connect. Deze is verbonden met internet via de Gazelle Connect app. Met behulp van de app kunnen eigenaren de ingebouwde startonderbreker activeren. Op dat moment stopt de elektrische trapondersteuning en hebben dieven niets aan de Makki Load Connect. Mochten dieven er toch met de bakfiets vandoor gaan, dan heeft de Makki Connect een ingebouwde chip die een gps-signaal doorgeeft. De Makki Load Connect is dan te volgen via de Gazelle Connect app. De Makki Load Connect heeft een adviesprijs van 4.999 euro.